Salg af oksekød

Tiden nærmer sig for at der skal slagtes nogle af foreningens dyr. Der kommer nye kalve til og bestanden skal holdes på et niveau, der passer til de afgræsningsarealer, vi har til rådighed.

Vi forventer at slagte i slutningen af Oktober/starten af November måned, og kødet vil være klar til udlevering i løbet af November efter at være krogmodnet i slagtehusets kølerum,  så vi sikrer gode  og møre bøffer!

Der er fra flere sider givet udtryk for at man har svært ved at anvende forkødet – bov, tværreb, oksebryst og lignende. Hvis der er tilstrækkelig interesse for det, er der mulighed for at vi kan lave en variant, hvor forkødet pilles af knoglerne og anvendes til hak, mens det gode bagkød stadig udskæres som vanligt til  stege, bøffer o.l.  Vi kunne kalde det en luksus udskæring, og prisen vil være lidt højere 100 kr kg-  da der jo er en ekstra omkostning ved at pille kødet af benene. og noget fedt/knogler skæres bort.

Hvis du er interesseret i den nye luksus udskæring bedes du skrive til foreningen f.eks. på vores mail graesningsforening@hotmail.com

 

Iøvrigt vil vi sætte pris på at få en tilkendegivelse om du er interesseret i at købe noget af vores fantastiske kød, og evt. hvordan du bedst kunne tænke dig det.

Er det som

 • 1/4 eller 1/8 dyr finparteret, som almindelig-  eller som luksus udskæring
 • er det som en 10 eller 20 kg kasse med blandet kød,
 • er det alene som hakket kød ,
 • eller måske som forarbejdet kød i frankfurtere/ spegepølse .

Tilbagemeldingen er ikke bindende, og når vi nærmer os slagte tidspunktet fremsender vi invitation til at bestille  til foreningens medlemmerne og de, der har vist interesse for køb af kød,

Se endvidere siden om kødsalg  Salg af oksekød

Generalforsamling for 2019

Der indkaldes til en Corona-forsinket generalforsamling for foreningen

Tirsdag den 22. september kl. 19:00

i Multihuset på Smedebakken 16, Starup

Dagsorden:

 • Valg af dirigent og referent.
 • Bestyrelsens beretning.
 • Fremlæggelse og godkendelse af det reviderede regnskab.
 • Foreliggende forslag fra bestyrelsen eller medlemmerne.
 • Foreningens udvikling – åben debat.
 • Fremlæggelse af budget samt godkendelse heraf.
 • Valg til bestyrelse og en suppleant: På valg fra bestyrelsen er: Vagn Kristiansen, Brian Jeppesen og Lars Lauritsen. Brian Jeppesen ønsker ikke genvalg.
 • Valg af revisor og en revisorsuppleant. (Per Skou Jessen/Mikkel Ottesen)

 

NB! Som følge af Covid 19, bedes I tilmelde jer til generalforsamlingen senest søndag den 20. september til l.lauritsen@live.dk eller på 40345630.

Sommeren er kommet og grill sæsonen er i gang

Vi tilbyder igen i år de lækre okse-frankfurtere, der er lavet af godt oksekød fra dyrene, der går på engene omkring Holmeå.

Der bliver fremstillet 5 forskellige slags:

 • Hvidløg
 • Nebraska ( Urtegrill’er)
 • Ramsløg/tomat
 • Chilli/ost
 • Almindelig

Frankfurterne leveres pakket i poser med 20 stk. ( ca. 2 kg), og de koster 190 kr. pr. pose.

Frankfurterne er klar til udlevering den 15 eller 16. Juni, nærmere besked vil følge.

Du kan bestille lige her.

 

Godt resultat af arbejdsdagen

Klargøring ved universitetet 

Lørdag den 25. april kl 09:00 samledes en flok arbejdsivrige medlemmer for at udbedre skader på hegn og klargøre fennerne til udbinding af dyrene. Der var fuld opmærksomhed omkring “Ko-rona”- smitte, og der blev tilstræbt at holde den påbudte afstand mellem deltagerne.  

Vi har på arbejdsdagen forsøgt at forbedre forholdene på foreningens afgræsningsarealer, så det f.eks. bliver nemmere, når dyrene skal flyttes fra en fenne til en anden.

Syd for Lars Madsens gård blev der f.eks. lavet en ny adgang til de mere østlige fenner, den er noget stejl, men vi forventer dyrene springer op af den.

Passage mellem fennerne

I de vestlige arealler blev der etableret nye hegn, der opdeler fennerne i mindre stykker, så vi kan afgræsse arealerne på en mere kontrolleret/styret måde.

Opdeling i mindre fenner

Enkelte medlemmer var så ivrige,  at de fortsatte hele dagen, og fennerne står nu alle klar til at modtage dyrene.

Flytning forventes at begynde at ske i denne uge.

Foreningen er meget taknemmelige for den opbakning, der var, og takker alle for den indsats, der blev ydet!  

Arbejdsdag på engene

Foråret står i fuldt flor og vi skal snart have dyrene tilbage til engene. Derfor inviteres foreningens medlemmer og alle interesserede til at give en hånd med

Lørdag den 25. April kl 09:00

 Vi mødes ved Natur universitetet og fordeler opgaverne derfra.

 Da vi har ca 50 ha enge til rådighed, hvor der kan/skal udføres forskellige opgaver, anser vi det for forsvarligt at samles, og vi skal selvfølgelig undervejs også sørge for at opretholde de anbefalede  2 meter. 

Ved fælles hjælp og omsorg for hinandens helbred kan vi godt få det til at lykkes

Suppedag i Holmeåborg

Vinterhygge og varm suppe!!!

Afgræsningsforeningen  inviterer på varm oksesuppe og hyggeligt samvær i spejderhytten ”Holmeåborg”, Holmeåvej 2, Tofterup, 7200 Grindsted

 

Søndag den 15. marts 2020 fra kl. 11.00 til 14.00

 

Udover socialt samvær vil der være mulighed for en god snak om, hvordan vi passer dyrene om vinteren og om muligheden for selv at have kvæg i Holme ådalen.

Der kan købes kaffe, kage samt øl og sodavand.

Kig forbi.

Alle er velkomne

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Salg af oksekød – Angus

Angus kvæg

Der er nu lækkert oksekød til salg igen. Mikkel Ottesen vil slagte to af sine Angus dyr i næste uge, og de er klar til udlevering den 18. Februar

Hvis du er interesseret kan du henvende dig direkte til Mikkel eller bestille via hjemmesiden her under Kødsalg

Udsolgt

Der er udsolgt af Frankfurtere i denne omgang, men fortvivl ikke hvis du gerne vil have en portion.

Hvis du bestiller f.eks. her på hjemmesiden, vil du blive skrevet op på ventelisten og få leveret, når vi formodentlig til maj slagter igen.

 

Frankfurtere

Efter sidste slagtning har vi fået fremstillet en mindre mængde Frankfurtere. Der er lavet to slags – Hvidløg og Nebraska, som var de to typer, der blev mest efterspurgt, sidste gang vi slagtede. Pølserne er pakkede i portioner af 2 kg.

Der er kun begrænset mængde, så du skal reagere hurtigt, hvis du ønsker at få nogle af de gode, kødfulde frankfurtere lavet på lokalt fremavlet kød fra Holme Ådalen

Kødsalg efterår 2019

Det er nu igen tid til slagtning af de dyr, der i sommer har vokset sig store og stærke på engenes græs. Der bliver ikke så mange dyr i denne omgang, så det er med at være hurtigt ude, hvis man skal nå at bestille noget af det fantastiske kød. Slagtningen af Holmeåkød er planlagt til den 14. oktober med udlevering af  de bestilte varer den 1. November fra slagteriet Welfare Food i Holsted. På grund af levnedsmiddellovgivningens reglerne om udlevering af kød i en ubrudt kølekæde, skal køberne selv afhente eller arrangere afhentning af kødet i butikken, vi kan ikke levere det ud.   Kødet kan bestilles ved at anvende formularen her på hjemmesiden, eller ved at henvende sig til medlemmer af bestyrelsen.
« Ældre indlæg
Holme Ådalens Afgræsningsforening