Sommeren er kommet og grill sæsonen er i gang

Vi tilbyder igen i år de lækre okse-frankfurtere, der er lavet af godt oksekød fra dyrene, der går på engene omkring Holmeå.

Der bliver fremstillet 5 forskellige slags:

  • Hvidløg
  • Nebraska ( Urtegrill’er)
  • Ramsløg/tomat
  • Chilli/ost
  • Almindelig

Frankfurterne leveres pakket i poser med 20 stk. ( ca. 2 kg), og de koster 190 kr. pr. pose.

Frankfurterne er klar til udlevering den 15 eller 16. Juni, nærmere besked vil følge.

Du kan bestille lige her.

 

Godt resultat af arbejdsdagen

Klargøring ved universitetet 

Lørdag den 25. april kl 09:00 samledes en flok arbejdsivrige medlemmer for at udbedre skader på hegn og klargøre fennerne til udbinding af dyrene. Der var fuld opmærksomhed omkring “Ko-rona”- smitte, og der blev tilstræbt at holde den påbudte afstand mellem deltagerne.  

Vi har på arbejdsdagen forsøgt at forbedre forholdene på foreningens afgræsningsarealer, så det f.eks. bliver nemmere, når dyrene skal flyttes fra en fenne til en anden.

Syd for Lars Madsens gård blev der f.eks. lavet en ny adgang til de mere østlige fenner, den er noget stejl, men vi forventer dyrene springer op af den.

Passage mellem fennerne

I de vestlige arealler blev der etableret nye hegn, der opdeler fennerne i mindre stykker, så vi kan afgræsse arealerne på en mere kontrolleret/styret måde.

Opdeling i mindre fenner

Enkelte medlemmer var så ivrige,  at de fortsatte hele dagen, og fennerne står nu alle klar til at modtage dyrene.

Flytning forventes at begynde at ske i denne uge.

Foreningen er meget taknemmelige for den opbakning, der var, og takker alle for den indsats, der blev ydet!  

Arbejdsdag på engene

Foråret står i fuldt flor og vi skal snart have dyrene tilbage til engene. Derfor inviteres foreningens medlemmer og alle interesserede til at give en hånd med

Lørdag den 25. April kl 09:00

 Vi mødes ved Natur universitetet og fordeler opgaverne derfra.

 Da vi har ca 50 ha enge til rådighed, hvor der kan/skal udføres forskellige opgaver, anser vi det for forsvarligt at samles, og vi skal selvfølgelig undervejs også sørge for at opretholde de anbefalede  2 meter. 

Ved fælles hjælp og omsorg for hinandens helbred kan vi godt få det til at lykkes

Suppedag i Holmeåborg

Vinterhygge og varm suppe!!!

Afgræsningsforeningen  inviterer på varm oksesuppe og hyggeligt samvær i spejderhytten ”Holmeåborg”, Holmeåvej 2, Tofterup, 7200 Grindsted

 

Søndag den 15. marts 2020 fra kl. 11.00 til 14.00

 

Udover socialt samvær vil der være mulighed for en god snak om, hvordan vi passer dyrene om vinteren og om muligheden for selv at have kvæg i Holme ådalen.

Der kan købes kaffe, kage samt øl og sodavand.

Kig forbi.

Alle er velkomne

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Salg af oksekød – Angus

Angus kvæg

Der er nu lækkert oksekød til salg igen. Mikkel Ottesen vil slagte to af sine Angus dyr i næste uge, og de er klar til udlevering den 18. Februar

Hvis du er interesseret kan du henvende dig direkte til Mikkel eller bestille via hjemmesiden her under Kødsalg

Udsolgt

Der er udsolgt af Frankfurtere i denne omgang, men fortvivl ikke hvis du gerne vil have en portion.

Hvis du bestiller f.eks. her på hjemmesiden, vil du blive skrevet op på ventelisten og få leveret, når vi formodentlig til maj slagter igen.

 

Frankfurtere

Efter sidste slagtning har vi fået fremstillet en mindre mængde Frankfurtere. Der er lavet to slags – Hvidløg og Nebraska, som var de to typer, der blev mest efterspurgt, sidste gang vi slagtede. Pølserne er pakkede i portioner af 2 kg.

Der er kun begrænset mængde, så du skal reagere hurtigt, hvis du ønsker at få nogle af de gode, kødfulde frankfurtere lavet på lokalt fremavlet kød fra Holme Ådalen

Kødsalg efterår 2019

Det er nu igen tid til slagtning af de dyr, der i sommer har vokset sig store og stærke på engenes græs. Der bliver ikke så mange dyr i denne omgang, så det er med at være hurtigt ude, hvis man skal nå at bestille noget af det fantastiske kød. Slagtningen af Holmeåkød er planlagt til den 14. oktober med udlevering af  de bestilte varer den 1. November fra slagteriet Welfare Food i Holsted. På grund af levnedsmiddellovgivningens reglerne om udlevering af kød i en ubrudt kølekæde, skal køberne selv afhente eller arrangere afhentning af kødet i butikken, vi kan ikke levere det ud.   Kødet kan bestilles ved at anvende formularen her på hjemmesiden, eller ved at henvende sig til medlemmer af bestyrelsen.

Markedsdag ved Byfesten Starup/Tofterup

Ved Markedsdagen lørdag den 24. August vil Afgræsningsforeningen have en stand, hvor vi uddeler smagsprøver af de fantastiske pølser, vi netop har fået lavet af noget af kødet fra de dyr, der blev slagtet i Juli. 

Pølserne er magre og med god kødsmag, fordi de ikke er fyldt med alskens fyldstoffer.

Der er 5 forskellige grillpølser at vælge imellem: 

– Frankfurter, almindelig

– Frankfurter med hvidløg

– Frankfurter med ramsløg

– Frankfurter med Chilli

– Frankfurter med Nebraska krydderi (amerikansk inspireret)

Derudover har vi også fået fremstillet et mindre antal spegepølser, som der også vil være mulighed for at smage.

Hvis du er interesseret i at købe nogle af de gode pølser, der er fremstillet af lokale råvarer, kan de bestilles på standen, og vi vil levere efterfølgende. 

Frankfurterne er løs-frosne for at sikre holdbarheden og er pakket i poser med 2 kg. Prisen er 90 kr./kg 

Spegepølser vejer ca 1 kg, og prisen er 120 kr.

 

Kødsalg Juli 2019

I denne uge bliver der slaget 2 voksne dyr. De skal nu hænge og modne, før de parteres og laves til pølser m.m.

Vi vil denne gang få lavet en del af kødet til grill pølser, der kan lægges på grillen i de forhåbentlig gode sommer aftener, vi stadig har til gode.

Der vil være forskellige varianter, f.eks

Alm. frankfurtere, chillipølser, hvidløgspølser, Nebraska pølser,  Ramsløg/tomat pølser, Ostepølse med løg,  Hvidløgspølser

 

Der bliver også lavet et antal spegepølser. Der vil være forskellige varianter:  alm. oksespegepølse, hvidløgsspegepølse og grøn peber spegepølse

Varerne vil være klar til afhentning torsdag eller fredag i uge 30 i Holsted fra Welfare Food, som står for fremstillingen.

Bestilling kan ske på fanen Kødsalg, og du vil derefter modtage en bekræftelse på, at din bestilling er modtaget.

« Ældre indlæg
Holme Ådalens Afgræsningsforening