Standard finpartering

Du finder her en oversigt over, hvad en kasse med et kvart dyr typisk indeholder.

Kasserne/lagene  er pakket, så der typisk er forkød og bagkød hver for sig. Kødstykkerne er mærket op, så man nemt kan se, hvad det er.

Slagteren fordeler på retfærdig vis de enkelte stykker i kasserne, f.eks. da der jo kun er én culotte, én cuvette og én flanksteak på hvert halve dyr, er fordelingen normalt sådan, at den ene kvarte får culotten og den anden kvarte får cuvetten og flanksteak.

Et kvart dyr er typisk pakket i 2 kasser (nogle gange kun én kasse med 2 lag afhængigt dyrets størrelse) + hakket oksekød i en pose ved siden af. Derudover også en lille pose med suppe ben ( der ikke er vejet med)

Billederne herunder stammer fra et lille ungdyr slagtet ved 1,5 års alderen. De enkelte stykker vil som oftest derfor være noget større.

Forkød i nederste kasse/lag:

3 stk. bov m/ben

2 stk. tykkam m/ben

4 stk. oksebryst m/ben

5-6 stk. tværreb m/ben

6-8 stk. osso buco

Bagkød i øverste kasse/lag:

1 stk. højrebssteg
(kan laves til højrebskoteletter)

2 stk. roastbeef (inderlår + klump)

6-12 stk. benløse fugle
(små dyr 6-8 stk./store dyr 8-12 stk.)

3-6 stk. minut steaks

1/2 lårtunge
(kan bruges til småkød/stroganoff)

1/2 mørbrad

3-6 stk. engelske bøffer
(skåret af tykstegsfilet)

6-8 stk. franske bøffer (skåret af filet)

1 stk. culotte eller cuvette/flankesteak

Et halvt dyr indeholder naturligvis det dobbelte af ovenstående.
Et 1/8 dyr det halve af ovenstående – igen retfærdigt fordelt af slagteren.

Du kan bestille her eller på siden Kødsalg, hvor du også har mulighed for at bestille blandet kød i kasser af 10 eller 20 kg.

Interesseret i kødsalget ?

    Navn (skal udfyldes)

    E-mail (skal udfyldes)

    Tlf.nr. (skal udfyldes)

    Din bestilling (skriv type og antal pakker)

    (udfyldes med et tal)