Et par gange om året slagtes et antal af foreningens dyr for at tilpasse antallet med arealernes størrelse og mængden af føde.

Foreningens medlemmer har fortrinsret til at købe det producerede kød, og der fremsendes i god tid inden slagtning information til alle med mulighed for at bestille.

Hvis der er kød i overskud, tilbydes det til øvrige interesserede, som måtte have registreret sig hos foreningen eller dens medlemmer.

Kødet sælges finparteret og uden ben.

NYT NYT

Som noget nyt vil vi i år tilbyde kød i kasser med 10 kg  og 20 kg. Kasserne sammensættes af slagteren, så der er en retfærdig fordeling af forkød og bagkød samt hakket kød.

En 10 kg kasse vil typisk indeholde 1 stykke mørbrad, 1 pakke højrebskoteletter, 1 pakke franske bøffer, 1 stykke roast beef, 1 flank steak, 1 pakke osso buco eller benløse fugle, 1 tykkam eller bov og  4-5 kg hakket kød.

En 20 kg kasse vil typisk indeholde 1 pakke engelske bøffer eller minut steaks, 1 pakke højrebskoteletter, 2 pakke franske bøffer (entre cote), 1 stykke roast beef, 1 culotte eller cuvette, 1 pakke osso buco eller benløse fugle, 1 stykke tykkam , 1 stykke bov og  8-10 kg hakket kød.

Derudover vil vi også få slagteren til at fremstille grill pølser, spegepølser m.m. hvis der er ønsker om dette.

Prisen for pølser vil være:                 90 kr/kg, minimum 2 kg – ca. 20 pølser

Prisen for spegepølser vil være:      120 kr/stk (950-1050 g), minimum 1 stk

Der kan stadig købes dyr som 1/2, 1/4 eller 1/8 om ønsket 

Ekstra suppeben kan altid tilkøbes for 5 kr./kg (min. 5 kg).

Pris - Holmeådal oksekød (Oktober 2018):

Udskåret oksekød:        85 kr./kg  
Hakket oksekød:           73 kr./kg (min.5 kg)

Pris for en 10 kg kasse med blandet kød:      850 kr

Pris for en 20 kg kasse med blandet kød:     1.700 kr

Pris - økologisk oksekød (Oktober 2018):

Udskåret oksekød:        93 kr./kg 
Hakket oksekød:           80 kr./kg (min.5 kg) 

Pakket i 500 g portioner 84 kr/kg

Pris for en 10 kg kasse med blandet oksekød: 930 kr

Pris for en 20 kg kasse med blandet oksekød: 1.860 kr

 

Standard finpartering af et kreatur

Du finder her en oversigt over, hvad en kasse med et 1/4 dyr indeholder.

Kasserne/lagene  er pakket så der typisk er forkød og bagkød hver for sig. Kødstykkerne er mærket op, så man nemt kan se, hvad det er. 

Slagteren fordeler på retfærdig vis de enkelte stykker i kasserne, f.eks. da der jo kun er én culotte, én cuvette og én flanksteak på hvert halve dyr, er fordelingen normalt sådan, at den ene kvarte får culotten og den anden kvarte får cuvetten og flanksteak.

Et kvart dyr er pakket i 2 kasser (nogle gange kun én kasse med 2 lag afhængigt dyrets størrelse) + hakket oksekød i en pose ved siden af. Derudover også en lille pose med suppe ben ( der ikke er vejet med)

Billederne herunder stammer fra en lille tyrekalv slagtet ved 1,5 års alderen. De enkelte stykker vil som oftest derfor være noget større.

Forkød i nederste kasse/lag:

3 stk. bov m/ben

2 stk. tykkam m/ben

4 stk. oksebryst m/ben

5-6 stk. tværreb m/ben

6-8 stk. osso buco

 

Bagkød i øverste kasse/lag:

1 stk. højrebssteg
(kan laves til højrebskoteletter)

2 stk. roastbeef (inderlår + klump)

6-12 stk. benløse fugle
(små dyr 6-8 stk./store dyr 8-12 stk.)

3-6 stk. minut steaks

1/2 lårtunge
(kan bruges til småkød/stroganoff)

1/2 mørbrad

3-6 stk. engelske bøffer
(skåret af tykstegsfilet)

6-8 stk. franske bøffer (skåret af filet)

1 stk. culotte eller cuvette/flankesteak

Et halvt dyr indeholder naturligvis det dobbelte af ovenstående. 
Et 1/8 dyr det halve af ovenstående – igen retfærdigt fordelt af slagteren.

Interesseret i at købe?

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne (skal udfyldes)

Din besked

(udfyldes med et tal)