Et par gange om året slagtes et antal af foreningens dyr for at tilpasse antallet med arealernes størrelse og mængden af føde.

Foreningens medlemmer har fortrinsret til at købe det producerede kød, og der fremsendes i god tid inden slagtning information til alle med mulighed for at bestille.

Hvis der er kød i overskud, tilbydes det til øvrige interesserede, som måtte have registreret sig hos foreningen eller dens medlemmer.

Kødet leveres finparteret og uden alle de store ben/knogler, og prisen kan derfor synes høj sammenlignet med andre tilbud. Det er pakket, så der udleveres både udskåret kød og hakket kød.

Der er forskellige muligheder for at købe kødet. Hvis man ønsker at få kød fra et specifikt dyr/eller fra en bestemt avler, bør man bestille sit kød som halve, kvarte eller ottendedele. Her får man så den bestilte del leveret opskåret i de gode kødstykker, der er – se evt. billederne nedenfor – samt hakket oksekød med meget lidt fedt lavet af afpuds og det ikke-reelle kød.

Vejledende kan angives at:

Et ½ dyr kan veje mellem 40 og 90 kg

Et ¼ dyr kan veje mellem 20 og 45 kg

Et 1/8 dyr kan veje mellem 10 og 25 kg

Hvis man ikke har specielt ønske om at få sin del af et specielt dyr, kan man bestille en 10 eller 20 kg’s kasse. Der vil så blive lavet en kasse med ca. det antal kg; det kan i nogle tilfælde svinge ganske lidt op eller ned pga. stykkernes størrelse. Kasserne sammensættes af slagteren, så der er en retfærdig fordeling af forkød og bagkød samt det hakkede kød, der svarer dertil.

En 10 kg kasse vil typisk indeholde 1 stykke mørbrad, 1 pakke højrebskoteletter, 1 pakke franske bøffer, 1 stykke roast beef, 1 flank steak, 1 pakke osso buco eller benløse fugle, 1 tykkam eller bov og  4-5 kg hakket kød.

En 20 kg kasse vil typisk indeholde 1 pakke engelske bøffer eller minut steaks, 1 pakke højrebskoteletter, 2 pakke franske bøffer (entre cote), 1 stykke roast beef, 1 culotte eller cuvette, 1 pakke osso buco eller benløse fugle, 1 stykke tykkam , 1 stykke bov og  8-10 kg hakket kød.

 

Derudover vil der være mulighed for at bestille gode okse pølser. Vi får slagteren til at fremstille forskellige grill pølser, der er krydret med forskellige spændende kryderier. Pølserne er lavet med respekt for et gode kød, og der er kun tilsat det, der er nødvendigt, for at få lavet en super god pølse til at lægge på grillen en sommeraften på terrassen, eller hvor og hvornår man nu har lyst til det.

Der vil og også blive lavet okse spegepølser. De tilsættes kun krydderier og er meget faste i kødet og smager utroligt dejligt. Der vil være en almindelig spegepølse, samt en version med hvidløg.

Pris - Holmeådal oksekød (Forår 2020):

Udskåret oksekød i 1/2, 1/4 1/8 dele :              90 kr./kg

Hakket oksekød:                                                    78 kr./kg
(min.5 kg)

Pris for en 10 kg kasse med blandet kød:        900 kr

Pris for en 20 kg kasse med blandet kød:     1.800 kr

Oksepølser (Frankfurtere)                               95 kr/kg
(min 2 kg)

Okse spegepølser                                           125 kr/kg
(min 1 stk)

Ekstra suppeben kan altid tilkøbes for 5 kr / kg

Pris - Økologisk oksekød (Forår 2020):

Udskåret oksekød i 1/2, 1/4, 1/8 dele :          93 kr./kg 

Hakket oksekød:                                                 85 kr./kg

Hakket oksekød pakket i 500 g portioner:      89 kr/kg

Økologisk kød kan ikke købes i 10 eller 20 kg kasser

 

Standard finpartering af et kreatur

Du finder her en oversigt over, hvad en kasse med et kvart dyr typisk indeholder.

Kasserne/lagene  er pakket, så der typisk er forkød og bagkød hver for sig. Kødstykkerne er mærket op, så man nemt kan se, hvad det er. 

Slagteren fordeler på retfærdig vis de enkelte stykker i kasserne, f.eks. da der jo kun er én culotte, én cuvette og én flanksteak på hvert halve dyr, er fordelingen normalt sådan, at den ene kvarte får culotten og den anden kvarte får cuvetten og flanksteak.

Et kvart dyr er pakket i 2 kasser (nogle gange kun én kasse med 2 lag afhængigt dyrets størrelse) + hakket oksekød i en pose ved siden af. Derudover også en lille pose med suppe ben ( der ikke er vejet med)

Billederne herunder stammer fra et lille ungdyr slagtet ved 1,5 års alderen. De enkelte stykker vil som oftest derfor være noget større.

Forkød i nederste kasse/lag:

3 stk. bov m/ben

2 stk. tykkam m/ben

4 stk. oksebryst m/ben

5-6 stk. tværreb m/ben

6-8 stk. osso buco

 

Bagkød i øverste kasse/lag:

1 stk. højrebssteg
(kan laves til højrebskoteletter)

2 stk. roastbeef (inderlår + klump)

6-12 stk. benløse fugle
(små dyr 6-8 stk./store dyr 8-12 stk.)

3-6 stk. minut steaks

1/2 lårtunge
(kan bruges til småkød/stroganoff)

1/2 mørbrad

3-6 stk. engelske bøffer
(skåret af tykstegsfilet)

6-8 stk. franske bøffer (skåret af filet)

1 stk. culotte eller cuvette/flankesteak

Et halvt dyr indeholder naturligvis det dobbelte af ovenstående. 
Et 1/8 dyr det halve af ovenstående – igen retfærdigt fordelt af slagteren.

Interesseret i at købe?

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne (skal udfyldes)

Din besked

(udfyldes med et tal)