Tiden nærmer sig for at der skal slagtes nogle af foreningens dyr. Der kommer nye kalve til og bestanden skal holdes på et niveau, der passer til de afgræsningsarealer, vi har til rådighed.

Vi forventer at slagte i slutningen af Oktober/starten af November måned, og kødet vil være klar til udlevering i løbet af November efter at være krogmodnet i slagtehusets kølerum,  så vi sikrer gode  og møre bøffer!

Der er fra flere sider givet udtryk for at man har svært ved at anvende forkødet – bov, tværreb, oksebryst og lignende. Hvis der er tilstrækkelig interesse for det, er der mulighed for at vi kan lave en variant, hvor forkødet pilles af knoglerne og anvendes til hak, mens det gode bagkød stadig udskæres som vanligt til  stege, bøffer o.l.  Vi kunne kalde det en luksus udskæring, og prisen vil være lidt højere 100 kr kg-  da der jo er en ekstra omkostning ved at pille kødet af benene. og noget fedt/knogler skæres bort.

Hvis du er interesseret i den nye luksus udskæring bedes du skrive til foreningen f.eks. på vores mail graesningsforening@hotmail.com

 

Iøvrigt vil vi sætte pris på at få en tilkendegivelse om du er interesseret i at købe noget af vores fantastiske kød, og evt. hvordan du bedst kunne tænke dig det.

Er det som

  • 1/4 eller 1/8 dyr finparteret, som almindelig-  eller som luksus udskæring
  • er det som en 10 eller 20 kg kasse med blandet kød,
  • er det alene som hakket kød ,
  • eller måske som forarbejdet kød i frankfurtere/ spegepølse .

Tilbagemeldingen er ikke bindende, og når vi nærmer os slagte tidspunktet fremsender vi invitation til at bestille  til foreningens medlemmerne og de, der har vist interesse for køb af kød,

Se endvidere siden om kødsalg  Salg af oksekød