2 af foreningens natur plejere

Endnu en græsningssæson går på hæld, ja faktisk den 10 af slagsen siden vi stiftede Holme Ådalens Afgræsningsforening i 2012.  I alle årene har vi gennem afgræsning af engene langs med Holme å genskabt og vedligeholdt den lysåbne eng og dermed bidraget til biodiversiteten i ådalen. Vores trofaste naturplejere – primært køer af racen skotsk højland, har hvert år ædt sig gennem store mængder græs, urter, pilekrat mv. som er blevet omsat til, vil vi vove at påstå, noget af det mest bæredygtige kød der fås!

 

I løbet af oktober måned forventer vi, at skulle slagte 7-8 stude samt et antal køer af Skotsk Højland. I skrivende stund er der forhåndsreservationer på kød fra 3 af studene.

Hvis du vil sikre dig noget lækkert oksekød til konkurrencedygtige priser, kan du bestille det enten via bestillingsformularen på vores hjemmeside  https://holmeaadalens.dk/koedsalg/

eller ved at sende en mail til grasningsforening@hotmail.com

Du er også meget velkommen til, at henvende dig på telefon 4034 5630, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille oksekød.

 

Du vil få nærmere besked om tidspunkt for udlevering af det kød, som du bestiller! Der vil også være mulighed for, at få leveret kødet med kølebil efter nærmere aftale og mod en beskeden merpris.

Læs mere på foreningens hjemmeside  https://holmeaadalens.dk/.

 

Sidste år blev stort set alt kød i kødkasser (udskæringer) og hakkekød mv. vakuumeret og påsat mærkat med dato, indhold mv. hvilket selvfølgelig koster lidt ekstra, men som letter håndteringen og gør, at kødet kan lægges direkte i fryseren.